varmepumpe, luft-til-vand varmepumpe, luft til vand varmepumpe

Luft til luft-varmepumpe: En billig løsning til sommerhuset

En luft til luft-varmepumpe er god til at supplere varmen i helårshuse. Varmepumpen er en billig løsning, men den kan ikke give dig varmt vand. Den er altså ikke beregnet til varmesystemer med vandbårne radiatorer.

 

Her bruges luft til luft varmepumper

En luft til luft-varmepumpe er en god løsning i mange sommerhuse, da den er billig i anskaffelse og relativt billig at installere. Den bruges også som et supplement til opvarmning af helårshuse med elvarme, som ligger i områder uden fjernvarme eller naturgas.

 

Luft til luft varmpeumpen er bedst til store rum

Luft til luft-varmepumpen er en rigtig god løsning til store, sammenhængende rum. Det kan f.eks. være køkken-alrum, eller hvor  køkken og stue er bygget ud i et , på værkstedet eller festsalen.

 

Luft til luft varmepumpe - sådan fungerer den

Den udendørs placerede luft til luft-varmepumpe suger udeluft ind og sætter den under tryk. Indholdet af energi ”trækkes” ud af luften og bruges til at opvarme indblæsningsluft, der distribueres til boligens via en væghængt unit. 

 

Brug en kWh og få fire igen

Varmepumpen kræver strøm for at kunne fungere. Men hver gang den bruger 1 kWh til drift, så producerer den 3-5 kWh til opvarmning. Man beregner pumpens SCOP værdi, der er udtryk for, hvor mange kWh den kan producere for hver kWh, den forbruger. Jo højere SCOP-værdi, jo mere effektiv er varmepumpen.

 

Kontakt os for en varmepumpeløsning

Få en god dialog omkring en varmepumpeløsning til din bolig, dit sommerhus eller din fritidsbolig. Der er masser af penge at spare. Kontakt din lokale Bedre Bad energivejleder/forhandler her og få hjælp til at vælge den rigtige løsning.