Bedre Bad - Bedre Energi - indeklima - børn

Energioptimering er en sikker vinder

Der er mange fordele ved at energioptimere din bolig. Udover at en bedre energiudnyttelse er lig med et lavere energiforbrug og dermed en bedre energiøkonomi, så kan en energioptimering også være med til at skabe et bedre indeklima i din bolig. Noget der både kommer dig og dine familie til gode.

Sidst men ikke mindst resulterer energiforbedringer i din bolig også i en bedre energimærkning, noget der får prisen på din bolig til at stige. Det behøver ikke koste en bondegård, for at gøre en forskel. Herunder kan du se eksempler på, hvordan energiforbedringer kan få stor betydning for dig, din varmeregning og din boligs værdi

Dryppende vandhane - spar på vandet

Har du stabilt, højt tryk på vandet?

Reducer energiforbruget og forlæng levetiden på dine installationer med et blødgøringsanlæg.

Kender du det, at du står under bruseren, og pludselig bliver dit varme bad til en kold douche – eller du bliver skoldet, fordi der bliver tændt for en vandhane eller skyllet ud i toilettet et andet sted i huset? Eller måske synes du, det tager en evighed at fylde en spand med vand? Begge dele skyldes for lavt tryk på vandet i dit hus. Og det går ud over komforten – hver dag.

Et lavt vandtryk kommer enten af forhold i dit hus eller i de rør, der forsyner huset med vand. Er det inde i huset, kan du nemt gøre noget ved det – hvis det er forsyningsrørene er det et større problem, men det kan du faktisk også gøre noget ved.

Måske kan du selv ordne det

Hvis du synes, at vandtrykket er forskelligt forskellige steder i huset, sidder problemet nok i dine rør eller perlatorer. Perlatorerne er de filtre, der sidder for enden af dine vandhaner, og de kan være stoppet af kalk eller skidt. Du kan skrue perlatorerne af, rense dem og se, om ikke det hjælper på vandtrykket.

Du kan også lave en god gennemskylning af dine rør for at skylle dem fri for kalk eller andet, der hæmmer vandet i at løbe frit: Luk op for vandet på fuld tryk i hele huset, mens du har perlatorerne skruet af. Det skyller systemet godt igennem.

 

Bedre Bad - Bedre Energi - Grundfos fjernvarmeunit

Få en trykforøgerpumpe

Én af de løsninger, installatøren kan hjælpe dig med, er at installere en trykforøgerpumpe. En trykforøgerpumpe giver dig et stabilt vandtryk – også selv om vaskemaskinen kører, og der er én, der fylder en spand med vand, mens du er i brusebad. Dit bad bliver ikke forstyrret af temperatursvingninger, eller faldende tryk, der gør det svært at skylle shampoo ud af håret.

En trykforøgerpumpe er ikke en stor installation. For eksempel giver Grundfos’ Scala2 trykforøgerpumpe et perfekt vandtryk i alle haner, selv om den ikke fylder mere, end at den kan være bagerst i et køkkenskab. Samtidig er Grundfos’ Scala2 meget støjsvag, så den ikke forstyrrer, når den kører.

Spørg din lokale VVS-installatør, om han vil anbefale dig en trykforøgerpumpe, hvis du synes, der ikke er tryk nok i dine vandhaner.

Bedre Bad Bedre Energi - Rent vand - kalkfrit - vaskemaskine

Slip for kalk i din bolig og spar penge

Reducer energiforbruget og forlæng levetiden på dine installationer med et blødgøringsanlæg.

I Danmark har vi et meget højt indhold af kalk i vores drikkevand, Det betyder, at alle de installationer, vi har i boligen, hvor der løber vand igennem, udsættes for kalk. Det er installationer som elkedel, kaffemaskine, vaske- og opvaskemaskine, hele vores badeværelse og varmeinstallationer. Kalkaflejringer betyder dårligere ydeevne og dermed større energiforbrug, men det betyder også markant forkortelse af levetiden på installationerne.

Derfor er der mange penge at spare ved at blødgøre boligens vand.

Anlægget fjerne kalk i alt vandet

Blødgøringsanlægget installeres, der hvor vandet kommer ind i din bolig. Her fjernes kalken i vandet inden det bliver sendt rundt i huset som drikke- og brugsvand eller ind i dit varmesystem.

Bedre Bad Bedre Energi - Rent vand - kalkfrit - Blødt vand

Anlægget fjerner kalk i alt vandet

Blødgøringsanlægget installeres, der hvor vandet kommer ind i din bolig. Her fjernes kalken i vandet inden det bliver sendt rundt i huset som drikke- og brugsvand eller ind i dit varmesystem.

Det opnår du ved at bruge et blødgøringsanlæg:

 • Ingen tilstoppede vandhaner, brusere og vandrør pga kalk
 • Beskyt dine investeringer mod for tidlig slidtage pga. kalk og undgå dyre reparationer
 • Længere levetid på elkedel, kaffemaskine, vaske- og opvaskemaskine
 • Oprethold garantien plus længere levetid på varmeanlægget
 • Undgå at forringe ydeevnen på varmeanlægget pga. kalkbelægninger
Bedre Bad Bedre Energi - Rent vand - kalkfrit - vaskemaskine

Lyder dette interessant?

Udover at spare penge og energiforbrug ved at blive fri for kalk, bruger du også mindre tid på rengøring, færre penge på kemikalier til kalkfjerner mm., og du opnår også blødere vasketøj, blødere hud og flottere hår. Læs mere om alle disse fordele i Det kalkfri badeværelse.

Køb dit anlæg nu!

Vil du også gerne være fri for kalk i din bolig? Så kan du købe dit blødgøringsanlæg her. Det er meget nemt! Du skal blot bestille det på vores webshop, så kommer vi og monterer det. Prisen inkluderer anlæg leveret og monteret af professionel fagmand, 2 poser salt, samt garanti på både produkt og udført arbejde.

Bedre Bad - Bedre Energi - Roth gulvvarme

Styr indeklimaer

Ring til dit hus og styr indeklimaet

“Uanset hvor vi befinder os, kan vi tjekke hvordan indeklimaet er i boligen” – Familie med intelligent varmestyring.

Et skønt hus placeret med skov i baghaven, en dejlig have, hvor den elektriske plæneklipper kravler i skjul, når børnene sprøjter med vandpistoler. – Det var den første oplevelse, da vi hos Bedre Bad – Bedre Energi var ude og besøge familien, på en varm forårsdag, hvor vi sad på terrassen og gennemgik familiens ønskeliste i forbindelse med en større modernisering af deres bolig.

Aftalen lød på:

 • et nyt badeværelse
 • nye lysindfald
 • nye vinduer og døre.

I den forbindelse var det også vigtigt for familien, at vi skulle foretage en energioptimering af deres hus for at bringe huset op til 2015 rent teknisk, da det var vigtigt for familien, at deres hus fik en bedre energiudnyttelse.

Bedre Bad - Bedre Energi - Danfoss app og varmestyring

Central- og mobilstyring af indeklima

Familiens hus har nu gennemgået en energiforbedring, og huset er nu optimeret med en komplet Danfoss energiinstallation, bestående af et Danfoss A2 air unit ventilationssystem, der sikre et bedre indeklima via udluftning og luftskifte i hele boligen. Dette er koblet sammen med en Danfoss AQ HP luft-til-vand varmepumpe. Ligeledes har vi for at skabe et lavere energiforbrug skiftet de eksisterende radiatorventiler blevet udskiftet til Danfoss Link CC PSU komplet og efterisoleret husets loft med 400 mm.

Løsningen består også af:

 • Danfoss A2 air unit ventilationssystem
 • Danfoss AQ HP luft-til-vand varmepumpe.
 • Danfoss Link CC PSU komplet
 • Efterisolering af loft

Efter installering af Danfoss varmeinstallation taler varmepumpen uden for, ventilationsanlægget på loftet samt Link-termostater i de enkelte rum nu sammen. Familiens hus er nu opdateret med en topmoderne energiløsning, og husets indeklima er hele tiden optimeret og perfekt tilpasset familiens ønsker til de enkelte rums temperatur henover døgnet. Det hele styres fra et centralt placeret panel eller via mobiltelefonen, så man kommer hjem til den helt rigtige temperatur.

Besparelse på 22.000 kr. årligt!

Energiforbedringerne på familiens hus har givet familien et lavere energiforbrug, og den potentielle besparelse på familiens energibudget er estimeret til ca. 22.000 kr. årligt. Men i denne case er det absolut vigtigste, at familien med den helt rigtige ventilation af boligen, har fået et sundt indeklima. Familiens hus er med energioptimeringerne vurderet til energimærke C.

Bedre Bad Bedre Energi - Familie

Radon

Nyt ventilationssystem fjernede Radon

Et nyt ventilationssystem skabte et bedre indeklima, en stor energibesparelse og fik bugt med et forhøjet Radonniveau.

Bedre Bad – Bedre Energi målte i forbindelse med energioptimeringen af familiens hus et forhøjet Radonniveau. Radon er en naturligt forekommende og radioaktiv gasart, som findes i undergrunden alle steder, og som kan trænge ind i din bolig. Radon kan give en øget risiko for lungekræft, derfor er det vigtigt, at måle koncentrationen af Radon i boligen.

Sådan måles Radon:

 • Radonmåler opsættes i din bolig og indsamler data i 3 måneder.
 • De indsamlede data sendes til analyse for svar.

En af de måder, hvorpå Radonniveauet kan nedbringes er ved, at man sørger for, at der er ordnelig udskiftning af luft i boligen. Det gøres mest effektivt ved at installere et ventilationsanlæg, der sørger for, at der konstant er en udskiftning af luften i boligen, så Radonpartiklerne bliver ledt ud af boligen i stedet for, at vi indånder dem.

Bedre Bad Bedre Energi - Familie

Sådan kan du blandt andet løse problemet med et forhøjet Radonniveau:

 • Ved at øge ventilationen i boligen.
 • Ved at reducere undertrykket i boligen.

I forbindelse med at Bedre Bad og Bedre Energi foretog energioptimering af familiens hus, blev der installeret et Danfoss A2 air unit ventilationsanlæg, der udskifter luften hele tiden i boligen på den helt energirigtige måde. – Den dårlige luft suges ud og via en varmeveksler overføres energien fra udsugningsluften til den friske udeluft, som indblæses og ventilerer boligen, hvilket skaber et bedre indeklima og sørger for at Radonpartiklerne bliver fjernet fra luften, så man undgår at indånde dem.

Løsningen var:

 • Danfoss A2 air unit ventilationsanlæg.

Det primære mål med at installere ventilationssystemet var at give familien et sundt indeklima og slippe af med den alt for høje koncentration af Radon, men familiens energiforbrug er også blevet nedbragt betydeligt, da familien gennem energiforbedring på grund af det nye ventilationssystem potentielt kan spare ca. 22.000 kr. årligt i energiomkostninger.

Bedre Bad - Bedre Energi - energimærke

Dyk i varmeregningen: Fra 70.000 kr. til næsten 0 kr.

Det kom som noget af en overraskelse, da familien Gregersen hørte, hvad de kunne spare på varmeudgifter om året.

Med en ejendom fra 1920 og en årlig varmeregning på 70.000 kr. valgte familien Gregersen at tage kontakt til deres lokale Bedre Bad-Bedre Energi firma: Deres ønske var en energiløsning, der kunne få de årlige varmeomkostninger ned.

Det var noget af en nyhed familien Gregersen fik efter Bedre Bad – Bedre Energis energivejleder havde foretaget et energitjek af deres hus. Familien kunne nemlig spare store penge på deres varmeregning. Et tilbud der var for godt til at sige nej. Derfor endte familien med at gå all-in på energioptimering, hvilket gav pote.

Spar penge med jordvarme

Familien Gregersen kunne nemlig spare næsten 70.000 kroner årligt på deres varmeforbrug. Familien har i dag investeret i et jordvarmeanlæg fra Danfoss på 12 KW. Anlægget henter varme fra jorden, og denne varme ”trækkes” ud via en varmeveksler og anvendes til centralvarme og opvarmning af brugsvand.

Et energitjek indeholder en gennemgang af:

 • Forbrug af varme
 • Forbrug af vand
 • Forbrug af el
 • Tjek af vinduer
 • Tjek af døre
 • Tjek af murværk
 • Tjek af tag
 • Tjek af isolering af loft og hulmur
Bedre Bad - Bedre Energi - Solvarme

Grøn energi er gratis energi

For at gøre energibesparelsen endnu større valgte familien at installere et solcelleanlæg til at forsyne jordvarmeanlægget med strøm. Solcelleanlægget dækker det beregnede energiforbrug til drift af varmepumpen.

Familien Gregersen har med Bedre Bad – Bedre Energis hjælp dermed formået at dække familiens samlede varmebehov med grøn energi. Det vil sige, at når anlægget har betalt sig selv hjem om ca. 4 år ift. den oprindelig varmeudgift på 70.000 kroner – Ja så kan familien Gregersen se frem til en varmeregning på næsten 0,00 kr. årligt.

Løsningen består af:

 • Danfoss 12kw Jordvarmeanlæg
 • Solcelleanlæg

Familien Gregersen har imidlertid valgt, at sætte deres bolig til salg, og i den forbindelse er der udarbejdet energimærke. Energiforbedringen på Familien Gregersens bolig har gjort, at huset i dag er vurderet med et energimærke i klasse A, hvilket må siges at være attraktivt i forbindelse med salg, og helt ekstraordinært for en ejendom fra 1920.

Bedre Bad - Bedre Energi - energimærke

Luksus bryggers

Fra fyrrum til luksus bryggers

Familie ønskede et rum, som kunne bruges til andet end at opbevare varmeanlæg og vaskemaskine.

Med en ejendom fra 1920 og 12 kvm, der tidligere havde været det klassiske bryggers med varmeanlæg, vasketøj og gummistøvler – ikke noget man viser frem for gæster.
Med bryggersets placering imellem husets indgang og køkken designede Bedre Bad – Bedre Energi en løsning, hvor begge rum blev udvidet. Yderdøren til bryggerset blev sløjfet, og der blev plads til et flot indgangsparti med glas, der har gjort den eksisterende indgang lys og venlig.

Bedre Bad - Bedre Energi - Roth gulvvarme

Usynlig varme

Med et enkelt trin til højre for indgangsmåtten kan man træde ud på fliserne i bryggerset og efterlade gummistøvler til tørring. En ny gaskedel blev monteret inde i et højskab. El-tavlen fik også sit eget skab, og for at energioptimere nedlagde Bedre Bad – Bedre Energi bryggersets gammle radiator og indlagde gulvvarme under de praktiske fliser i stedet for. Gulvvarmestyringen er gemt i en sokkelskuffe og med nye Danfoss ECO Termostater på alle huset øvrige radiatorer, styres varmen let og diskret placeret på væggen i bryggerset.

Med nedlæggelse af yderdøren fik bryggerset tilført 2 ekstra kvadratmeter, og der er på den måde blevet plads til et ekstra garderobeskabe, et stort amerikansk fryseskab, vinkøleskab, masser af opbevaring og praktisk bordplads. Ud over de at familien har fået mere plads, så er deres årlige energibesparelser med en ny gaskedel, termostatventiler og gulvvarmestyring estimeret til at udgøre 25 procent.

Samtidig har huset rykket sig op i den anbefalede energiklasse, da det fik et energimærke C, som er at foretrække, hvis huset en dag skal sælges. Familien fik en følelse af, at deres hus var blevet udvidet med 12 kvm lækker luksus som de anvender hver dag – også når der kommer gæster

Familien opnåede besparelserne med:

 • Ny gaskedel
 • Danfoss ECO Termostater
 • Gulvvarme
Bedre Bad - Bedre Energi - energioptimering - energitjek

Spar endnu mere på en energioptimering af din bolig

Vidste du, at dit lokale energiselskab giver op til 35 øre i tilskud per KWh, når du har energioptimeret din bolig. Det betyder, at du kan spare op til 12.000 kroner yderligere på en energioptimering af din bolig.

Du ved sikkert allerede, at du kan få et håndværkerfradrag (bolig-job ordningen), når du vælger at foretage energiforbedringer på din bolig. Men er du også klar over, at der er endnu flere penge at spare ved at energioptimere din bolig. Dit lokale energiselskab giver nemlig op til 35 øre i tilskud per KWh du sparer, når du har foretaget energiforbedringer på din bolig. Og hertil skal du huske, at du også har mulighed for håndværkerfradraget pr. voksen i husstanden ved energiforbedringer.

Der er mange, der ikke får det maksimale ud af de tilskud, de er berettiget til, fordi det kan være besværligt at finde hoved og hale i de forskellige tilskudsordninger.
”Det kan være svært at overskue, hvilke tilskud man kan søge, når man energioptimerer sin bolig. Derfor tilbyder vi hos Bedre Bad – Bedre Energi, at hjælpe vores kunder med at søge tilskud, så de altid får det, som de er berettiget til”, siger Vibeke Biune, direktør i Bedre Bad – Bedre Energi.

Hvis du vil have hjælp til at få den maksimale energibesparelse ud af at energioptimere din bolig, så kontakt os. Vi hjælper dig med at ansøge om alle slags tilskud i forbindelse med energioptimering, så du kan spare mest muligt, når du foretager energiforbedringer på din bolig.

close