Luft til vand-varmepumpe

Udnyt energien i udeluften med en luft-til-vand-varmepumpe og spar penge

Med en luft til vand varmepumpe er du sikret både varme og varmt vand i boligen. Den er meget billigere at installere end et jordvarmeanlæg, da din have ikke skal graves op i forbindelse med nedlægning af slanger.
Med en luft til vand varmepumpe kan du producere din egen energi og dermed spare mange penge.

Få et energitjek af din bolig – og se hvor der er mulighed for forbedringer og besparelser

Varmepumpe kan give dig energioptimering

Luft til vand-varmepumpen virker også i frostvejr

Da luft til vand varmepumpen sætter den indsugede udeluft under højt tryk, kan den faktisk trække energi ud af luft, som er under frysepunktet.

Knap så effektiv som jordvarmeanlæg

Luft til vand-varmepumpen er knap så effektiv, som jordvarmeanlægget. Det skyldes, at den udeluft, som varmepumpen trækker energi ud af, svinger en del temperaturmæssigt. Den jordopvarmede væske, som jordvarmeanlægget henter op, har en meget mere konstant temperatur hen over alle årets måneder.

Sådan fungerer luft til vand varmepumpe – populært sagt

Varmepumpen står oftest uden for huset. En ventilator trækker udeluften ind i varmepumpen. Her sættes luften under tryk, og luftens indhold af energi trækkes ud og opvarmer en væske. Væsken sendes via rør/slange ind i huset til varmtvandsbeholderen. Her opvarmer væsken både brugsvand og radiatorvand/vandbåren gulvvarme.

Bedre Bad - Bedre Energi - Kundekontakt og service

Brug en kWh og få fire igen

Varmepumpen kræver naturligvis strøm for at kunne fungere. Men hver gang den bruger 1 kWh til drift, så producerer den 3-5 kWh til opvarmning.
Man beregner pumpens SCOP værdi, der er udtryk for, hvor mange kWh den kan producere for hver kWh, den forbruger. Jo højere SCOP-værdi, jo mere effektiv er varmepumpen.

Kontakt os for en varmepumpeløsning

Få en god dialog omkring en varmepumpeløsning til din bolig. Kontakt din lokale Bedre Bad energivejleder. Det er sund, grøn fornuft, og så er der store besparelser i det for dig.

close