BWT vand

Energioptimer din bolig med et blødgøringsanlæg

Mange tror, at et blødgøringsanlæg kun fjerner kalk – og det gør det også. Men det fjerner ikke bare kalken på badeværelset, i dine hårdhvidevarer og i dine husapparater med varmelegeme i. Det gør også, at dine rør og varmtvandsbeholder ikke kalker til.

Aqua Danmark og BTWs blødgøringsanlæg hjælper din bolig med at undgå kalkaflejringer i dine rør og i din varmtvandsbeholder. Dette kan være en fantastisk investering i dit hjem af flere årsager;

  • Dine apparater får længere levetid og bruger mindre energi.
  • Der ophober sig ikke kalk i din varmtvandsbeholder, hvilket gør, at beholderen i højere grad bevarer sin kapacitet.
  • Chancen for rørspringninger eller tryktab nedsættes gevaldigt, da rørene ikke danner kalkpropper, som forårsager, at vandet ikke kan passere.
  • Når du har kalk i dine varmerør, skal din varmekilde først bruge energi på at varme kalkaflejringer op, og derefter rørene inden, at varmen reelt når ud til det rum, den skal opvarme eller det tapsted, hvor der skal tappes varmt vand.

Du kan energioptimere din bolig, og få helt op til 30% bedre udbytte af din varme. Dette vil naturligvis kunne mærkes på varmen, men også på pengepungen.

 

Et blødgøringsanlæg kan mere end at energioptimere

En unik mulighed for at energioptimere yderligere er blødgøringsanlæggene Leyco SOFT 9 Pro og Leyco SOFT 15 Pro fra Aqua Danmark. Disse anlæg tilbyder en Wi-Fi funktion med tilhørende app. App-funktionen kan give dig en alarm, når der skal påfyldes salt på dit anlæg således, at du ikke hele tiden skal gå og holde øje med det.

Desuden tilbyder appen, at du hele tiden kan have et overblik over dit vandforbrug. Den gør dig opmærksom på, hvis der opstår svingninger i dit vandforbrug som fx kan skyldes, et toilet som løber eller i værste tilfælde et brud på et rør i boligen. Det kan føre til vandskader, som kan være en langvarig og dyr proces at skulle igennem. Men appen kan hjælpe dig til at mindske skaden og opdage det hurtigst muligt.

En anden unik mulighed er et intelligent blødgøringsanlæg er BWT PERLA, der er spækket med smarte sikkerhedsfunktioner lavet til at beskytte dit hjem mod vandskaber. Et pludseligt, højt vandforbrug. Her lukker anlægget automatisk for al vandtilførsel til dit hjem. Her får du direkte besked på din BQT-app, hvis uheldet skulle være ude.

 

anlaeg

Installationen kan give flere fordele

Et blødgøringsanlæg installeres og sættes op af en autoriserede VVS’er. Anlægget monteres der hvor vandet kommer ind i din bolig. BWT og Aqua Danmarks blødgøringsanlæg har den fordel, at de har en høj kapacitet i en kompakt størrelse. Det gør, at der let kan findes plads til anlægget i f.eks. dit bryggers, teknik rum eller kælder. Derudover er både BWT og Aqua Danmarks blødgøringsanlæg drikkevandsgodkendt, og du kan dermed uden bekymringer tilslutte dit anlæg, så dit drikkevand også må blødgøres med et blødgøringsanlæg. Dermed vil du også få andre fordele ud af det blødgjorte vand. Blandt andet mindre rengøringsarbejde af badeværelsets fliser, toilet og armaturer, bedre vedligeholdelse af dine hårde hvidevarer og husapparater samt et langt mindre forbrug af sæbe og rengøringsmidler etc. Læs mere om fordelene her.

Klik her for at bestille et blødgøringsanlæg fra BWT eller Aqua Danmark