co2

Skru ned for dit CO2-udslip – uden at ændre vaner

Som dansker er du blandt de mest CO2-udledende mennesker i hele verden. Vi udleder ca. 17 ton pr. person om året. Derfor har vi da også som land et ambitiøst mål om at reducere vores udledning af drivhusgasser med 70 procent i 2030.

Det er dog de færreste danskere, der er parate til at ændre vaner og forbrug. Vi vil stadig køre bil, spise oksekød og tage bad, som vi plejer. Men heldigvis kan du reducere dit CO2-udslip markant uden at ændre adfærd: Du skal blot foretage enkle energiforbedringer i din bolig.

Begynd med et Energitjek

Spørg os, inden du går i gang. Vi begynder med et Energitjek, som giver dig overblik over hvilke forbedringer, du med fordel kan få foretaget, hvilken effekt de vil give – og hvad de koster. Så kan du træffe fornuftige og CO2-reducerende beslutninger ud fra et konkret grundlag.

 Klik her og find din lokale ekspert i Energitjek

Hvor meget kan jeg spare ved en energioptimering?

Vi har udregnet estimater ud fra vores mange års erfaring med energioptimeringer foretaget landet rundt. Bor du i en bolig med oliefyr, har du flere muligheder for at mindske dit og din families CO2-aftryk. Alene ved at udskifte et oliefyr med f.eks. en varmepumpe reducerer du det årlige CO2-udslip med op til 5.4 ton (ved 2 voksne og 2 børn i en bolig på 140m2). 

Nedenfor finder du et skema, hvori vi har givet et kyndigt bud på hvad du kan forvente af reduceringer i energiforbruget ved bug af anden energiform.

Til udformningen af skemaet er der taget afsæt i:

  • En familie på 2 voksne og 2 børn
  • Boligen er 140 m2
  • Boligens opvarmningsform er et oliefyr (som årligt udleder 7155 kg CO2)
Energiform Nuværende
CO2 udledning pr. år i kg
 Reduktion 
i CO2 udledningen pr. år i kg
Olie 7.155 
Varmepumpe 1.477  5.678
Fjernvarme  1.967 5.188
Naturgas 3.874 3.281
Montering af Danfoss
Ally elektroniske termostater
1.431
Udskiftning af blandingsbatterier 
og toilet til vandbesparende model
 412
Udskiftning af gammel 
cirkulationspumpe til Alpha2
 127

 

 Begynd besparelserne ved at kontakte din lokale specialist

Lavere CO2-udslip og højere komfort

De seneste år er der desuden kommet mange nye energibesparende produkter på markedet, som hurtigt kan nedbringe en families CO2-udslip. F.eks. ved at udskifte en ældre cirkulationspumpe med en ny med lavt energiforbrug, eller udskifte til nye termostater, vandbesparende toiletter og armaturer. Eller bare få isoleret varmerørene. Alt sammen forbedringer som du kan få uden at ændre vaner eller komfort. Faktisk vil flere af dem øge komforten i dit hjem samtidig med, at du mindsker familiens CO2-aftryk.

Bedre Bad – Bedre Energi installerer trygge løsninger:

  • Rent arbejde
  • Installationer for forbedret hygiejne
  • Faguddannede og certificerede medarbejdere
  • Produkter fra anerkendte producenter

Læs mere her om vores trygge løsninger