Lys skaber rum

Den perfekte belysning kan meget mere end bare at lyse op; Den skaber stemning og både fremhæver og nedtoner de helt rigtige elementer.

Hos Bedre Bad hjælper vi dig med at finde lys, der passer til omgivelserne, f.eks. LED-spot, indirekte lys eller indbygget lys i f.eks. spejle, skuffer eller skabe.

 

Bedre Bad - Bedre Energi - Dansani spejl med lys

Få god belysning ved spejlet

Det sted i badeværelset, hvor det er vigtigst med godt lys, er ved spejlet. En god oplysning af ansigtet er nyttigt, når der f.eks. skal lægges make-up, redes hår eller børstes tænder. Her er placeringen af belysningen omkring spejlet vigtig for at undgå generende skygger i ansigtet.

Hvis du ønsker vægmonterede lamper, er en god tommelfingerregel enten at placere en lampe over spejlet eller en på hver side af spejlet i hovedhøjde. Ellers findes der i dag rigtig mange spejle på markedet, som har indbygget belysning – og i øvrigt mange andre smarte funktioner. Den indbyggede løsning er god, hvis man ønsker et moderne og enkelt look, hvorimod vægmonterede lamper ofte vil passe bedre til en klassisk indretningsstil.

Lækre, elegante og stilfulde belysningsmuligheder fra Light–Point

 

01
03
Bedre Bad - Bedre Energi Light-Point brochure

Stilfuldt lysdesign fra Light-Point

Uanset om du søger små, lysende kunstværker eller godt arbejdslys til dit badeværelse, så leverer Light-Point smukt, dansk design i et bredt sortiment – skabt efter devisen, at lys er livskvalitet. For lamper skal først og fremmest være funktionelle, men de bidrager også til den stemning og atmosfære, vi færdes i hver dag.

Blandt Light-Points produkter kan du både finde lamper, der passer til alt fra den klassiske, stilfulde murermestervilla til moderne hjem med stringent minimalisme.

Bedre Bad - Bedre Energi - Vola vandhane og bruser i messing

Sammensæt den optimale belysning

Skal du nøjes med en enkelt lampe, skal du have indbygningsspots eller måske en kombination?

Som regel vil det sjældent være nok med kun én lampe på badeværelset, hvis du vil undgå for store lysforskelle og generende skygger.
Heldigvis er mulighederne er nærmest endeløse, når det kommer til at sammensætte den optimale belysning på dit badeværelse.

Til de fleste badeværelser vil LED-spots være det oplagte valg, da de både giver masser af lys, har et lavt strømforbrug og typisk har en lang levetid. Derudover kan de nemt kombineres med alternative lyskilder som forskellige former for indirekte lys eller spejle med indbygget lys.

Find forskellige muligheder i vores shop.

Bedre Bad - Bedre Energi - Vola vandhane i guld

Veludført badeværelsesbelysning er en kilde til velvære

Lyset bør tilpasses dig – ikke omvendt. Nogle gange har du brug for godt, kraftigt arbejdslys foran spejlet, andre gange er det rarere med dæmpet belysning, der passer til en rolig opvågning om morgenen, natlige toiletbesøg eller et afstappende aftenbad.

Her er lamper med lysdæmper den helt rigtige løsning, så du kan justere lysniveauet præcist til dit behov. Og vil du gerne kunne skabe en helt rolig og afslappende atmosfære, anbefaler vi også at vælge et varmt lys med en gulere undertone.

Tag fat i en af vores dygtige forhandlere, og få en snak om mulighederne.

Bedre Bad Bedre Energi - Natbelysning

Stemningsfuld natbelysning

Lysdæmpere og blød, behagelig badeværelsesbslysning er også med til at give en passende natbelysning, så du ikke vågner for meget, når du besøger badeværelset i løbet af natten.

Det ikke rart at vågne for meget, hvis du midt om natten skal på badeværelset. Og der er heldigvis mange muligheder i dag for at skabe en lille smule lys, så du kan finde vej i mørket.

Du kan bl.a. vælge lys under skabene, bag toilettet eller sågar i cisternen – som fx er indbygget i Monolith fra Geberit. Og mange af løsningerne kan tilmed automatisk styres via følere.

Vær kreativ med LED-belysning til dit badeværelse

LED-badeværelseslamper er ikke kun energibesparende, men gør det også muligt at sætte et personligt præg på dit bademiljø og forbedre funktionaliteten på dit badeværelse.

I dag kan du få mange typer badeværelseslamper med LED. Du kan bl.a. få små LED-lamper til dit badeværelseskab, der nemt kan placeres bag lister eller i en retning, så de lyser væk fra øjnene. På den måde får du en blød, indirekte badeværelsesbelysning, når du åbner badeværelseskabet i modsætning til en større pære, der vil blænde.

Eller hvad med belysning i skufferne på dit badeværelse? Det vil gøre det nemmere at finde de små nips i bunden af den ellers mørke skuffe, samtidig med at give dine badeværelsesmøbler et eksklusivt udtryk.

Belysning under badeværelsesmøbler kan også tilføje ekstra elegance til dit badeværelse. En anden mulighed kan være skjult loftsbelysning i form af LED-spot bag en kant langs væggene eller omkring et svævende loft.

Bedre Bad Bedre Energi - Cases Bad under åben himmel

Inviter dagslyset ind

Badeværelsesbelysning handler ikke nødvendigvis kun om lamper. Det er nemlig også en rigtig god idé at udnytte mulighederne for at invitere dagslyset ind, når det kan lade sig gøre.

Særligt i små rum med skråvægge kan det have en enorm effekt at isætte tagvinduer. Rummet vil føles meget større – og det vil næsten føles som at tage bad under åben himmel.

Få smuk belysning i badeværelset – også uden vinduer

Hvis du bor i lejlighed eller rækkehus, er du måske en af dem, der har et badeværelse uden vinduer. Med den rigtige badeværelsesbelysning er der heldigvis mulighed for at skabe et naturligt lys alligevel.

Det kan fx have en god effekt at installere LED-spots i en forsænket kant i loftet, da det kan give dit bademiljø en blød og mere naturlig belysning. Skjult loftsbelysning bag en kant langs væggene eller omkring et svævende loft kan også give samme oplevelse af dagslys.

Hvis du har brug for sparring og professionel rådgivning ift. at finde de bedste løsninger til lige netop dit badeværelse, så tøv ikke med at kontakte os.

Bedre Bad - Bedre Energi - hansgrohe vandhane - Dansani vaskemøbel, skab og spejl

Husk nu det med sikkerheden!

Det er vigtigt, at tjekke om lamperne har den rigtige IP-mærkning, for at de kan anvendes i et vådrum. Hvis du har forelsket dig en ganske almindelig lampe, så er der faktisk mulighed for at bruge den også, hvis forholdende på dit badeværelse er til det.

Er du stadig i tvivl, om hvad der er den rigtige løsning til dit nye badeværelse? Ring til os – vi kan rådgive dig om den rette belysning til din badeværelsesindretning.

Du finder din lokale Bedre Bad – Bedre Energi ekspert lige her.

close