Lidt inspiration til badeværelsesbelysning

Tænk kreativt & praktisk når du vælger badeværelsesbelysning
– sådan får du det rigtige lys i dit bad!

Et spejl med lys, led spot eller en helt tredje type badeværelseslampe – der er mange muligheder for godt lys på badeværelset, så hvad skal du overveje?

Bedre Bad - Bedre Energi - Dansani spejl med lys

Vigtigste badeværelsesbelysning er ved spejlet

Et spejl med lys eller et badeværelsesspejl med lys omkring er nødvendigt for en god oplysning af ansigtet. Det er f.eks. nyttigt, når du lægger make-up, friserer dig eller børster tænder.

Badeværelseslamper til montering ved siden af spejlet fås i mange typer, og du kan gå på jagt efter din helt egen stil. Det er en fordel at placere lamperne ved badeværelsesspejlet i hovedhøjde for at undgå skygger i ansigtet.

At gennemtænke badeværelsesbelysningen er også vigtigt, hvis du vil af med alle generende skygger, når du står foran spejlet. Her skal du montere en lampe over spejlet, som kaster lys ned mellem dit ansigt og spejlet.

Hvad enten du går efter et badeværelsesspejl med lys eller lamper ved siden af, så er det en god ide at gå efter badeværelsesbelysning, der giver en rigtig farveægthed. Det har stor betydning, bl.a. når der skal lægges make-up.

Spejl med lys Dansani stor - Bedre Bad Bedre Energi

Spejl fra Dansani med indlagt lys i glasset.

01
02
Bedre Bad - Bedre Energi - hansgrohe bruser og vandhane - AXOR håndbruser - Dansani vask og underskab - Geberit toilet - Luna Blue vægfliser

Er det nok med én badeværelseslampe?

Nej, det er en god ide med flere lamper til badeværelset. På den måde undgå r du for store lysforskelle mellem lyset ved spejlet og belysningen i det omkringliggende rum, da det kan genere dit syn og gøre det sværere at se detaljer.

Du skal derfor tilføje flere badeværelseslamper rundt om i dit bademiljø. Her skal du ikke glemme at placere lamper, der kan oplyse bruser og badekar.

Bedre Bad - Bedre Energi - Vola vandhane og bruser i messing

Kan jeg oplyse badeværelset med andet end indbygningsspot?

Pendel til badeværelset fra Dansani

Mulighederne er mange, når det kommer til valg af badeværelseslamper, der kan oplyse resten af rummet. Et sikkert valg er LED spot til badeværelser, der giver masser af lys, har et lavt strømforbrug og typisk har en længere levetid.

Du kan også kombinere LED indbygningspots med en anden type lampe til badeværelset eller opsætte en kombination af forskellige lamper, der kan oplyse badeværelset på egen hånd.

Du kan vælge mellem mange typer vådrumslamper, som f.eks. dekorative pendeller og væglamper med forskellige designs og måder, hvorpå lyset kastes ud i rummet.

Bedre Bad - Bedre Energi - Vola vandhane i guld

Velvære gennem veludført badeværelsesbelysning

Det er en fordel med god, kraftigt badeværelsesbelysning, når der skal barberes eller lægges make-up, men det skarpe lys er måske ikke altid det, du ønsker.

Når du tager en langt bad og gerne vil slappe af og skabe en hyggelig aftenstemning, så kan et varmt lys med en gulere tone give et behageligt lys. Du kan samtidig installere en lysdæmper, så du kan justere lysniveauet præcist til dit behov.

Bedre Bad Bedre Energi - Natbelysning

Natbelysning

Lysdæmpere og blød, behagelig badeværelsesbslysning er også med til at give en passende natbelysning, så du ikke vågner for meget, når du besøger badeværelset i løbet af natten.

Det ikke rart at vågne for meget, hvis du midt om natten skal på badeværelset. Og der er heldigvis mange muligheder i dag for at skabe en lille smule lys, så du kan finde vej i mørket.

Du kan bl.a. vælge lys under skabene, bag toilettet eller sågar i cisternen. Og mange af løsningerne kan tilmed automatisk styres via følere.

Forskellige former for natbelysning, fx indbygget i Monolith fra Geberit.

Bedre Bad Bedre Energi - Led skuffe

Vær kreativ med LED belysning til badeværelse

LED badeværelseslamper er ikke kun energibesparende, men gør det også muligt at sætte et personligt præg på dit bademiljø og forbedre funktionaliteten på dit badeværelse.

I dag kan du få mange typer badeværelseslamper med LED. Du kan få små LED lamper til dit badeværelseskab, der nemt kan placeres bag lister eller i en retning, så de lyser væk fra øjnene. På den måde får du en blød, indirekte badeværelsesbelysning, når du åbner badeværelseskabet i modsætning til en større pære, der vil blænde.

Eller hvad med belysning i skuffer på dit badeværelse? Det vil gøre det nemmere at finde de små nips i bunden af den ellers mørke skuffe, men belysning i skuffer kan samtidig give dine badeværelsesmøbler et eksklusivt udtryk.

Belysning under badeværelsesmøbler kan også tilføje ekstra elegance til dit badeværelse. En anden mulighed kan være skjult loftsbelysning i form af LED spot bag en kant langs væggene eller omkring et svævende loft.

Bedre Bad Bedre Energi - Cases Bad under åben himmel

Inviter dagslyset ind…

Badeværelsesbelysning er ikke nødvendigvis kun lamper. Det er en rigtig god idé at udnytte mulighederne fra dagslyset, når det kan lade sig gøre. Det kan være med til, at det helt enkle 1. sals badeværelse med skråvægge får en helt ny impakt, når dagslyset og naturen inviteres ind via 2 skråvinduer.

Det er som at tage bad under åben himmel, dagens lys og vejr fornemmes og rummet føles og syner langt større, end det faktisk er.

Bedre Bad Bedre Energi - Cases Dansk design og æstetik

Men hva’ så med belysning i badeværelse uden vinduer?

Hvis du bor i lejlighed eller rækkehus, er du måske en af dem, der har et badeværelse uden vinduer. Med den rigtige badeværelsesbelysning, er der heldigvis mulighed for at skabe et naturligt lys uden vinduer.

Med LED spot i en forsænket kant i loftet kan du give dit bademiljø en blød og mere naturlig belysning. Skjult loftsbelysning bag en kant langs væggene eller omkring et svævende loft kan også give samme oplevelse af dagslys.

Bedre Bad - Bedre Energi - hansgrohe vandhane - Dansani vaskemøbel, skab og spejl

Husk nu det med sikkerheden!

Det er vigtigt, at tjekke om lamperne har den rigtige IP-mærkning, for at de kan anvendes i et vådrum. Hvis du har forelsket dig en ganske almindelig lampe, så er der faktisk mulighed for at bruge den også, hvis forholdende på dit badeværelse er til det.

Er du stadig i tvivl, om hvad der er den rigtige løsning til dit nye badeværelse? Ring til os – vi kan rådgive dig om den rette belysning til din badeværelsesindretning.

Du finder din lokale Bedre Bad – Bedre Energi ekspert lige her.

close